Pred tekmami Evropske lige

Avtor: Volarič T.

Pred tekmami Evropske lige

Foto: Youtube.com

 

 

Evropska Liga:

 

Apollon-Lazio 19.00

Lazio se bo danes pomeril na Cipru proti Apollonu iz Limassola. Apollon je v skupini J na tretjem mestu s tremi točkami. Odirali so že dve tekmi. Na Cipru so z 1-2 izgubili proti Trabzonsporju, na Poljskem proti Legiji pa zmagali z minimalnim rezultatom. 

Sinjemodri iz večnega mesta zasedajo prvo mesto v skupini J. Pravtako so odigrali dve tekmi. Doma so z 1-0 ugnali Legijo, v Turčiji pa so proti Trabzonsporju remizirali s 3-3. 

Obe moštvi se bosta danes prvič srečali. Lazio je dosedaj samo enkrat odigral tekmo na Cipru. To je bilo v sezoni 1995/06 v pokalu Uefa. Pomeril se je z Omonijo, ki jo je v Nikoziji porazil z 1-2. 

 

Verjetni postavi: 

APOLLON LIMASSOL (4-2-3-1) - Bruno Vale; Vasiliou, Merkis, Karypidis, Rojas Mena; Hamdani, Gullon; Papoulis, Sangoy, Konstantinou; Roberto. Na klopi: Hidi, Dananae, Català, Meriem, Grigorie, Robert, Haber. Trener: Christoforou.

LAZIO (4-2-3-1) - Marchetti; Cavanda, Ciani, Novaretti, Radu; Gonzalez, Ledesma; Keita, Ederson, Anderson; Floccari. Na klopi: Berisha, Cana, Crecco, Biglia, Onazi, Klose, Perea. Trener: Petkovic.

Glavni sodnik: Manuel Jorge Neves Moreira De Sousa (Portugalska)

 

Fiorentina-Pandurii 21.05

Fiorentina bo danes gostila romunski Pandurii.

Firenčani karaljujejo na vrhu skupine E s šestimi točkami in so glavni favoriti v tej skupini. Odigrali so dve tekmi, njihov izkupiček pa je brez izgubljene točke. Vijoličasti so v Ukrajini ugnali Dnipro z 1-2, ter doma ugnali portugalski Pacos s 3-0.

Pandurii zaseda zadnje mesto v skupini. Doma so Romuni izgubili proti Dnipru z 0-1, v gosteh na Portugalskem pri Pacosu pa so uspeli iztržiti remi.

Fiorentina je v odlični formi. V italijanski Serie A je v nedeljo ob 15.00 na domačem stadionu Artemio Franchi s 4-2 ugnala Juventus. V odlični formi je Giuseppe Rossi, ki je na nedeljski tekmi zadel kar tri zadetke. Strateg Montella pa ne bo mogel računati na še vedno poškodovanega Maria Gomeza. 

 

Verjetni postavi: 

Fiorentina (4-3-3): Neto; Tomovic, Compper, Savic, Alonso; Mati Fernandez, Bakic, Borja Valero; Joaquin, Matos, Cuadrado. Na klopi: Munua, Gonzalo, Roncaglia, Pasqual, Aquilani, Rossi, Iakovenko. Trener: Montella

Pandurii (4-2-3-1): Mingote; Christou, Momcilovic, Erico, Avramescu; Breeveld, Buleica; Anton, Eric Pereira, Di Stefano; Ciuciur. Na klopi: Stanca; Rada, Cristea, Paulinho, Matulevicius, Alex dos Santos, Adrovic. Trener: Pustai

Sodnik: Miroslav Zelinka (Češka)