Intervju: Mika Rokavec

Avtor: Hafner A.

Intervju: Mika Rokavec

Foto: Youtube.com

Poti mladih nogometašev do klubskih velikanov so lahko različne. Zanimivo pot je ubral Mika Rokavec, ki je iz Slovenije najprej prestopil v sosednjo Avstrijo, od tam pa ga je pot vodila v rimski Lazio. Nogometaš, ki bo kmalu dopolnil sedemnajst let igra na položaju vezista.

 

Zanima nas, kako je potekala vaša kariera pred prestopom v Lazio?

Kariero sem začel pri nogometnem klubu Jarenina, kjer sem igral do svojega enajstega leta. Tu sem preživel ogromno lepih trenutkov, ki bodo za vedno ostali v mojem spominu. Potem sem prestopil v NK Maribor in zanj igral dve leti, nakar sem prestopil v GAK iz Graza, kjer sem igral vse do prestopa v Lazio.

 

Ste bili presenečeni, ko ste izvedeli, da se za vas zanima italijanski velikan?

Ko mi je agent povedal, da so možnosti za prestop v Lazio, se niti nisem zavedal kako velika stvar je to. Po enotedenskem preizkusu pa sem takoj dojel kakšna čast me je doletela, da lahko igram za tako velik klub kot je Lazio. 

 

So bili klici tudi iz drugih klubov? Če ja, zakaj selitev k Laziu?

Seveda so bile možnosti, da bi prestopil tudi drugam. Največ je bilo klubov iz Nizozemske in Nemčije, sam sem želel prestopiti v Borussio iz Dortmunda. Za Lazio smo se odločili skupaj z družino in agentom, ker mi je Lazio ponudil dobro priložnost za prihodnost, ter zagotovil, da resno računajo name.

 

Kako se počutite v Rimu? Vam je klub uredil vse potrebno za vaš nadaljni nogometni razvoj?

V Rimu se počutim super, najbolj mi je všeč podnebje, saj je vedno sončno. Da, klub poskrbi za vse, na tebi je samo to, da prideš na trening in ga oddelaš po svojih najboljših močeh.

 

Se razumete s soigralci in trenerjem? Je konkurenca močna?

S soigralci sem se hitro ujel, vsi so prijazni in pravi profesionalci. Konkurenca je močna, tako kot v vsakem dobrem klubu.

 

Zaenkrat za ekipo Lazieve Primavere še niste uspeli nastopiti. Zakaj je prišlo do tega?

Do sedaj nisem še nastopil, ker nimam dovoljenja. FIFA me je sicer registrirala že v poletnem prestopnem roku, vendar italijanska zveza še ni potrdila vseh papirjev, zato lahko zaigram šele januarja, ko je prestopni rok.

 

Je trenutno med vašimi soigralci kdo, ki bi lahko postal bodoča zvezda serie A?

Nekateri soigralci so na določenih tekmah že na klopi za rezervne igralce na tekmah serie A, mislim, da nas lahko uspe kar nekaj, saj je dosti dobrih igralcev v naši ekipi. Posebej bi poudaril na Keito Balde Diao, ki že igra za prvo ekipo Lazia.

 

Kakšna je razlika med slovensko oz. avstrijsko mladinsko ligo ter italijanskim tekmovanjem Primavere?

Razlika je očitna. V hitrosti igre, dolgih podajah in predvsem na duelih, kateri so najbolj pomembni v italijanski ligi. 

 

Ste na treningih kdaj v stiku s člansko ekipo?

Igralce članske ekipe videvam vsak dan, saj imamo treninge na istem mestu kot oni.

 

Kateri izmed članskih nogometašev vam (med treningom) po kvalitetah najbolj pade v oči?

Najbolj sta mi všeč mladi Keita in Senad Lulić.

 

Imate kakšne stike z nogometaši Lazia iz bivših jugoslovanskih držav? Med drugim je v ekipi tudi bosanski reprezentant, Senad Lulić.

Da, če se s Senadom srečava se pozdraviva in včasih tudi pogovoriva.

 

Pričakujete, da se boste sami nekoč prebili v člansko postavo Lazia?

Da, to je moj cilj in moje sanje. Na vsakem treningu dam svoj maksimum, ko pa nimamo treninga vzamem žogo in treniram sam.

 

Si ogledate domače tekme Lazia v Serie A in Ligi Europa?

Grem na skoraj vse tekme Lazia, ko igra doma.

 

Navijate tudi za kakšen drug nogometni klub, ali je v vašem srcu zgolj Lazio? 

Nikoli nisem bil pravi navijač Lazia, sem pa s prestopom v Lazio začel spremljati njihove tekme in počasi postajam navijač Lazia. Drugače navijam za Borussio iz Dortmunda.

 

www.italijanska-liga.com želi Miki uspešno nastopanje na italijanskih zelenicah!